Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΥΞΗΣΗ ΕΝΔΕΙΞΕΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΡΑΝ

Οι ΗΠΑ βιώνουν μία από τις χειρότερες οικονομικές κρίσεις στην ιστορία τους. Οι απελπισμένες κινήσεις της αμερικάνικης κυβέρνησης να σώσει πολυεθνικούς κολοσσούς δεν λύνει το πρόβλημα αλλά ίσα ίσα το μεταφέρει ακόμη περισσότερο στο σύνολο της απίστευτα χρεωμένης αμερικάνικης οικονομίας κάνοντας την κατάρρευση της όλο και πιο πιθανή.

Ο "καλύτερος" τρόπος, όμως, για τον καπιταλισμό να "ξεπερνά" την ύφεση είναι ο πόλεμος για την κατάκτηση νέων πλουτοπαραγωγικών πηγών και αγορών.

Μήπως η ενδεχόμενη κατάρρευση της αμερικάνικης καπιταλιστικής οικονομίας οδηγεί άμεσα την άρχουσα αστική τάξη των ΗΠΑ και τον χωροφύλακά της στην Μ.Ανατολή, το Ισραήλ, σε πόλεμο εναντίον του Ιράν;

Οι ενδείξεις όλο και πληθαίνουν...

ΙΣΡΑΗΛ
Το Ισραήλ πραγματοποίησε τέλος Μαίου-Αρχές Ιουνίου κοινές αεροπορικές ασκήσεις με την Ελλάδα τις οποίες τόσο διεθνή μέσα ενημέρωσης όπως οι NewYorkTimes όσο και ελληνικά τις θεώρησαν πρόβα αεροπορικού χτυπήματος του Ισραήλ εναντίον των (κυρίως υπόγειων) πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν.
Ταυτόχρονα το Ισραήλ είναι πολύ πιθανό να προμηθευτεί από τις ΗΠΑ 1000 βόμβες καταστροφής καταφυγίων και υπόγειων εγκαταστάσεων τελευταίας γενιάς GBU-39.
Στο επίπεδο των διπλωματικών απειλών το Ισραήλ ανακοίνωσε πριν από 4 μέρες ότι όταν λέει ότι θα χρησιμοποιήσει και άλλα μέσα εκτός των διπλωματικών για να εξαναγκάσει το Ιράν να σταματήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα το εννοεί, ενώ και ο Σαρκοζί είχε δηλώσει-απειλήσει ότι αν το Ιράν δεν αλλάξει σταση "πολύ φοβάται" ότι θα δεχθεί επίθεση από το Ισραήλ.

ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ πολύ πιθανόν να έχουν πραγματοποιήσει την μεγαλύτερη συγκέντρωση πολεμικών πλοίων στον Περσικό κόλπο και την Αραβική θάλασσα από το 2003 όταν προετοιμάζονταν για την επίθεση στο Ιράκ και να σχεδιάζουν με αυτό τον τρόπο τον ναυτικό αποκλεισμό του Ιράν.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες έχουν μεταφέρει με τη χρήση ουκρανικών μεταγωγικών πάνω από 1000 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα σε επαρχίες του Αφγανιστάν που συνορεύουν με τις πιο πεδινές περιοχές του Ιράν.
Επιπλέον, εξετάζουν την πώληση των πιο εξελιγμένων αντιαεροπορικών συστημάτων (THAAD) στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμμάχου των ΗΠΑ και ενδεχόμενου στόχου του Ιράν.

ΙΡΑΝ
Το Ιράν ετοιμάζεται(?) και αυτό. Πραγματοποιεί τον Ιούλιο την δοκιμή του βαλλιστικού πυραύλου Shabab-3 με εμβέλεια περίπου 2000 χιλιομέτρων ικανoύ να πλήξει το Ισραήλ και μόλις πριν από λίγες μέρες "τέσταρε "την άμυνά του πραγματοποιώντας πανεθνικές αεροπορικές ασκήσεις που είναι από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: